Vijvers

Vijvers

Een vijver in uw tuin biedt een waardevolle en sfeervolle uitstraling. Het aanleggen van vijvers is één van de diensten die Hoveniersbedrijf Erik Verhoef aanbiedt. Graag creëren we een vijver in uw tuin waar u van droomt. Wanneer u een vijver wilt aanleggen, is goed vooronderzoek belangrijk. Er zijn namelijk veel factoren waar u rekening mee dient te houden. Zo is bijvoorbeeld het najaar de beste periode om een vijver aan te leggen en in te richten. Omdat de temperatuur dan niet zo hoog is en er minder zonuren per dag zijn, is er weinig algengroei. Hierdoor krijgt de vijver de kans een bacterieel evenwicht op te bouwen. Dit evenwicht is belangrijk voor een goede ontwikkeling van het natuurlijke leven in de vijver.

Ontwerp

Bij het ontwerpen van uw vijver is de plaats van de vijver in uw tuin belangrijk. Maar ook moet rekening worden gehouden met de grootte en de diepte, afhankelijk van of en welke vissen en waterplanten u in uw vijver wilt. Aan de hand van uw wensen maken we in overleg een maatwerk ontwerp. Wilt u graag een vierkante vijver met fontein? Of gaat uw voorkeur uit naar een zwemvijver? Voor de aanleg van de vijver kunt u kiezen uit verschillende soorten vijvers, die uit verschillende materialen vervaardigd zijn:

  • De folievijver
  • De voorgevormde polyester vijver
  • De betonnen vijver met een rubber liner (vijverfolie).

Een andere optie is om de natuur haar werk te laten doen en te kiezen voor een natuurlijke vijver.

Advies

Hoveniersbedrijf Erik Verhoef beschikt over jarenlange ervaring. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden, het ontwerp, de aanleg, eventuele niveauverschillen, de inrichting, de afwerking, het bacterieel evenwicht en accessoires.

Hoveniersbedrijf Erik Verhoef logo
Hoveniersbedrijf Erik Verhoef
Adresgegevens

Lopikerweg West 22 - 3411 AM  Lopik | T: (0348) 55 14 12  - M: 06 - 53 28 50 14 | info@hoveniersbedrijferikverhoef.nl

Hoveniersbedrijf Erik Verhoef logo
Hoveniersbedrijf Erik Verhoef